dijous, 10 de novembre del 2011

Amristar

Despres de la fira de camells que ha estat una pasada vaig anar a Ajmer, una ciutat a 15 quilometres de Pushkar pero aixi com Pushkar es majoritariament hindu, Ajmer es una ciutat sagrada pels musulmants. Tan sagrada que 7 peregrinacions a aquesta equivalen a 1 a la Meca.
I avui a Amristar.
Ha valgut verdaderament la pena i no m ha decebut gota. He tingut sort perque el dia ha estat nubol, i per veure un temple recobert d una lamina d or es sempre millor.
El Temple Daurat d Amristar es el temple mes important dels sikhs i lloc de peregrinacio. En entrar en el lloc es veu un temple daurat en mig d un estany, es precios. He fet tota la volta pel recinte he entrat en el lloc mes sagrat en mig del llac, despres d una hora de cua i a la sortida he passat pel menjador gratuit. He quedat admirada, es distribueix menjar a tothom, donen safata, cullera i got a l entrada, llavors es passa a una gran sala on van distribuint la gent perque s assegui a terra i van passant voluntaris que reparteixen llenties, semola de llet i xapatis, es pot repetir, quan el grup ha acabat n entra un altre i aixi successivament a la sortida s ha d entregar el got, la safata i la cullera i uns altres voluntaris donen fruita i te. Hi ha moltissima gent.

Despues de la feria de camellos de Pushkar que ha estado una gozada para la vista, he ido a Amjer a solo 15 kiometros y ciudad sagrada para los musulmanes.
Hoy he llegado a Amritsar despues de pasar la noche en el tren. El templo es fantastico, como estaba nublado he podido observarlo mucho mejor. El templo esta en medio de un estanque y recubierto por una lamina de oro. Es el templo mas importante para los sikhs y lugar de peregrinaje para ellos.
Al salir he pasado por el comedor gratuito y he quedado boquiabierta, se distribuye comida a todo el mundo, uno se pone en la cola alla le dan vaso, bandeja y cuchara y le dirigen a una sala enorme donde la gente se sienta en el suelo (unas 2000 personas por turno) alli pasan a servir lentejas, semola de leche y chapatis, pudiendo repetir. Al salir dan fruta y te. Se ven muchos voluntarios trabajando, pelando verduras, fregando las bamdejas,,,,nunca lo habia visto algo igual. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada