dimecres, 16 de novembre del 2011

Badrinath

Amb un grup de peregrins hindus he anat a Badrinath.
Al nord de Haridwar a l Himalaia hi ha 4 temples sagrats pels hindus que son els lloc on neixen els 4 rius mes importants que es junten per donar lloc al sagrat Ganges.
D aquests 4 monestirs nomes un restava obert els altres 3 ja estaven tancats fins a la propera primavera jo aprofitant els darrers 3 dies en que quedava obert vaig anar a Badrinath. 16 hores de bus, 14 hores un dia i dos ell seguent, amb un autobus amb aire acondicionat natural (depen del temps i del tancament de les finestres). El lloc era molt maco, a 3400 metres d alcada i voltat de muntanyes altissimes nevades. El costat del temple hi ha unes aigues sulfuroses calentes aixi doncs aqui en comptes de banyarse al riu amb aigua glacada ho tenen molt millor.
A 4 quilometres de Badrinath hi ha el poblet de Mana on hi viuen tibetans exilats, tots vestits amb la indumentaria propia, la frontera amb Tibet esta a uns 10 quilometres.

He ido a Badrinath con un gruo de indus en un autocar con aire acondicionado natural (dependiendo del tiempo y del cierre de las ventanillas)
Badrinath esta en pleno Himalaya y es uno de los 4 templos que hay en el nacimiento de los 4 rios que forman el Ganges. Tuve por los elos la suerte de que estuviera aun abierto, los tres ultimos dias de la temporada. El lugar es bellisimo esta a 3400 metros de altidud y rodeado de altisimas montanas nevadas. Junto al templo hay unos banos sulfurosos termales de tal manera que los peregrinos no tienen que banarse en el rio sino en las aguas calentitas



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada